Jag startade min karriär i Stockholm som Stå-upp-komiker 91. Ganska snabbt blev vi ett litet gäng av unga killar som ville göra något roligt tillsammans. Fredrik Lindström, Felix Herngren, Lasse Sundholm och jag bildade en grupp som gjorde ”Studio Bisarr” våren 93. Vi spelade denna galna kabaret under två säsonger på Studion på St. Eriksplan i Stockholm.

Under våren 94 startades det en ny humorklubb i Stockholm med namnet ”Tommy Engstrand – mobbad och bunden”. Initiativtagare var jag, Fredrik Lindström, Felix Herngren och Pontus Djanaieff. Detta startade en era inom den unga humorn som med Kristian Luuk och Lasse Sundholm fick gå under namnet ”Hassan-gänget. Komikerklubben blev snabbt populär och ZTV började spela in under hösten 94, detta resulterade i 18 stycken halvtimmar med namnet ”Tommy på Duken”. Komikerklubben lades ner (ingen av oss hade tid) och vi fick möjligheten att göra 12 stycken egenproducerade sketchprogram åt ZTV under våren 95.

Samtidigt tog Kattis Ahlström kontakt med mig, i egenskap av producent på SVT Barn och Ungdom, för att hon ville att jag skulle göra 13 avsnitt av ”Barnens Bio”. Detta sändes sommaren 95.

Berns Salonger och Ema telstar ville att ”Hassan-gänget skulle göra en show till hösten 95. Under sommaren 95 arbetade jag, Fredrik Lindström, Felix Herngren, Pontus Djanaieff och Lasse Sundholm fram ett förslag som senare regisserades av Thomas Oredsson. Det blev 26 föreställningar på Berns Salonger under hösten och sedan 15 föreställningar på en turné runt hela landet under våren 96.

Hösten 96 var jag trött på att stå på scen, så jag frilansade som redigerare till reklamfilm och TV. Jag regisserar improvisationsprogram till kanal5 och är delaktig i Hot Pepper.
Får vara med i underhållningsprogrammet Fångarna på Fortet.

Våren 97 startade inspelningen av ännu ett barnprogram som jag hade lyckats sälja in på SVT. Bert Gradin (från gycklargruppen), Conny Gustavsson och jag skrev och agerade fram tillsammans med regissören Walter Söderlund ”Sommarbio – med Conny, Pontus och Bert”. Producent var Gila Bergkvist. Det blev 13 avsnitt som sändes under sommaren 97 (repriserades sedan sommaren 99)

Hösten 97 startades arbetet med föreställningen ”Boys in da house” på restaurang Camarillo i Stockholm. Det var Jag, Conny Gustavsson, Urban Bergsten, Anders Ferm och Staffan Fredén som arbetade fram genom improvisationer ett manus som vi sedan turnerade med under våren 98. Hösten 99 gjorde vi ett samarbete med Riksteatern (Väst) och turnerade ca 25 föreställningar. Sammanlagt spelades föreställningen vid ca 90 tillfällen.

Våren 99 så började jag ett projekt som producent på Folkparkerna. Där var jag ansvarig olika turnerande barnproduktioner, samt ett stort ansvar med att få ungdomen att lockas till parken. 2001 gjorde jag en turné med proggbandet Doktor Kosmos och sommaren 2002 blev det hårdrock med Entombed och Mustasch. Efter 3 år så slutade mitt projekt (22 augusti 02) och jag tyckte att det var skönt att komma ut i det frilansande livet. Under min tid på Folkparkerna var jag tjänstledig vid ett par tillfällen för att göra följande:

”De Okända” på Kulturhuset, Kilen, Stockholm. Medverkande: Jag, Anders Post, Anders Ferm, Bert Gradin och musikern Fredrik Emilson Hösten 99 och våren 00. ”Upp till bevis” Underhållningsprogram från SVT Malmö 01. ”Konspiration” Komisk teater med Teater Pseudo spelades i Vita Bergsparken juni 01 och juni 02.

Hösten 02 åkte jag som ”Mimare” åt ”Dan Bäckman – Jan Banan Tour” (Felix Herngren). Det var Ema Telstar som gjorde en konserthusturné på 27 platser runt om i Sverige, på denna turné var min funktion även turnéledare.

Under våren 03 har jag skrivit manus och regisserat ett program åt Kanal 5.

Och under hösten 03 har jag skrivit/översatt manus till Happy Life / SF (samtidigt som jag varit pappaledig) Våren/hösten 04 regisserade jag rösterna till en tecknad serie för SVT/Happy Life , ”Creepschool”. Sommaren 04 medverka jag i sommarmorgon kallat ”Sommarkåken”. Arbetar på Riksteatern som producent maj – 04 till mars – 05.

Regiassistent åt Richard Gunther i ”Påklädaren” på Stockholms Stadsteater – 05 Skådespelare i Westbergs teater & nöje i föreställningen ”Bibeln – Guds samlade verk (förkortat)” hösten -05 och våren -06 ca 85 föreställningar. Regiassistent åt Johan Wahlström i ”Cabaret” på Tyrol i Stockholm -06

Regissör för gruppen ”JEERK” premiär på ”Trädgårn” i Göteborg den 21 april.

Hösten 06 som rosad skådespelare i ”I Hetaste Laget” i huvudrollen Jerry/ Dapnhe i Sundsvall, Guldmasknomineras för rollen och fortsätter med turné till sensommar 07.

Vår och Sommaren 07 Producent och Regissör för det kritikerhyllade TV-programmet ”Sommartorpet” med Ernst Kirschsteiger.

Hösten 07 premiär på ”Hotelliggaren” i rollen Georg i Sundsvall med bl.a. Hans Mosesson som motspelare. Spelas även våren 08. Guldmasknomineras även för denna roll.

Hösten 2007 träffar jag Olof Röhlander och han vill att jag ska hjälpa honom med hans föreläsning. Han vill bli bäst.

Våren 08 börjar nya trevande steg med stå-upp igen.

Hösten 08 med i Säffleoperans ”Guys & Dolls” i rollen som Nathan Detriot.
Likaså är jag ett regi-öga och manushjälp till hypnositören Fredrik Praesto som spelade 8 onsdagar på Rosenlundsteatern.
Benny Haag och jag gör en föreställning som sätts upp på Boulevardteatern. Manus och regi står Staffan Fredén för.

Regisserade Johan Wahlströms ”Siv” på Göteborgs Stadsteater.

Regisserade musikalen Buddy Holly som hade premiär den 12 februari 2009.
Samma år regisserar jag en fars, Bruden som visste för lite, på Fjäderholmarna med Pernilla Wahlgren, Maria Kulle, Peter Magnusson m.fl.
Likaså gör jag Alice i Underlandet med Amy Diamond och Roger Westberg, den har premiär december 2009.

Under 2009 börjar jag arbeta med Elizabeth Gummesson och hennes föreläsning.

Buddy Holly blir arenaturné under våren 2010.

Våren 2010 startar arbetet att hitta cast till den norska uppsättningen av Buddy Holly, med Heine Tottland i huvudrollen. Hösten 2010 har den premiär på det anrika Folketeatret.

Sommaren 2010 arbetar jag med Pensionärsjävlar, kanal 5.

Blir tillfrågad att bli regi-ass och prod.-ass till Romeo & Julia på Göta Lejon.
Den produktionen blir slitig eftersom 3sagas går i konkurs samtidigt.
Våren 2011 gör jag o Isak Jansson andra säsongen av Pensionärsjävlar. Både manus och regi.

Sommaren 2011 hoppar jag in i ett projekt på Eyeworks och försöker rädda det hela. Det går inte.
Eyeworks sätter mig som producent hela hösten 2011 för Allt till Salu, som har premiär våren 2012.

Hösten 2011 gör jag ETT framträdande med Gycklarens Födelse på Dario Fo-festivalen på Boulevardteatern. Musiker Daniel Bingert, Regi Maria Antoniou.

Hösten 2011 börjar jag arbeta med Ola Wallström och dennes föreläsning.

Våren 2012, Olof Röhlander vinner Årets Talare och jag får möjlighet att ytterligare utveckla mina färdigheter gällande att coacha föreläsare…

INSER ATT MIN BIOGRAFI INTE HAR FYLLTS PÅ ORDENTLIGT. MEN HAR DU ORKAT LÄSA ENDA HIT SÅ KAN DU KANSKE FÖRSTÅ ATT JAG INTE STOPPADE EFTER VÅREN 2012. DET HAR BARA PÅGÅTT. ÄR DU INTRESSERAD AV ATT VETA MER? KONTAKTA MIG.

Är med, tillsammans med ”Mitt i Smeten”-gänget (Adeel Faqih, Evelyn Mok, Isak Jansson, Sandra Ilar o Jag), och arrangerar SM i Ordvitsar för femte året i rad. Tre kvaltävlingar i Malmö, Stockholm och Göteborg.