Testimonials

Sedan hösten 2007 har jag lite specialiserat mig på att hjälpa talare/föreläsare med deras föreläsningar. På en väldigt individuell basis hjälper jag till med det mesta som rör scenframträdandet. Det är svårt att förklara. Så jag låter några av mina klienter, som valt att arbeta ”djupare” med mig, förklara för er vad jag har gjort för dem.

Jag utför också hjälp i form av mentorskap åt olika personer. Likaså arbetar jag en del med företagsledare med deras framtoning och kommunikation.

”Behöver du en person som får dig att känna dig fantastisk som du är, lyfter fram dina goda sidor som föreläsare och människa och inte kan öppna munnen utan att berömma dig, ska du inte ringa Pontus Ströbaek. Vill du däremot växa så snabbt så det gör ont, stå på scenkanten och göra piruetter och beröra människor istället för att bara riva av en gammal dassig jävla föreläsning så kan du försöka få tag på honom och övertala honom att ha tid med dig. Jag har föreläst sen jag var 17 och trodde jag var bra. Sen träffade jag Pontus. Tack vare Pontus och vårt arbete så tycker jag att jag är riktigt jävla bra nu"
Navid Modiri
Kommunikatör och artist som föreläser om kreativitet och skapar samtal som gör skillnad.
"Jag upplevde tidigare en skräckblandad förtjusning i att föreläsa. Men det var innan jag fick Pontus hjälp. Jag visste att jag kunde bli bättre, men första mötet med Pontus var omtumlande. Minst sagt. Efteråt kände jag mig som om jag varit med om en mindre bilolycka, eller som om jag hamnat i en torktumlare. Omtumlad. Det är alldeles för sällan jag träffar på en människa som är brutalt ärlig, och som dessutom är klok, konstig (på ett bra sätt) och rolig (han är ju komiker). Hans uppsåt är faktiskt inte att vara taskig. Pontus berättade precis det jag letade efter – allt som var mindre bra med mina föreläsningar. Jag minns att jag tyckte att han var elak. Att han sa saker ”man-inte-ska-säga” till en person man nyss träffat. Men han såg och hörde en massa saker som ingen annan hört eller sett i mina föreläsningar. Pontus kallas för föreläsningscoach, men han är så mycket mer än en coach. Under våra sessioner har han liknats vid allt från ”sensei” och ”yoda” till ”Gud”. Kort och gott är han ett geni."
Annelie Pompe
Fridykare och Bergsbestigare
"Pontus Ströbaek är en makalös kombination av vass tunga, skarpt intellekt, intressanta perspektiv och stort hjärta. Dessutom har han en tydlig uppfattning om hur man levererar det talade ordet från scen. Pontus har hjälpt mig att både skärpa budskapet och även göra mig säkrare och bättre på scen. Förvänta dig ingen som stryker dig medhårs, men om du gillar raka puckar så är Pontus perfekt, han kommer hjälpa dig till nästa nivå i din talarutveckling."
Nicklas Bergman
Entrepreneur and tech investor, futurist and global speaker
"Sedan år 2007 har jag regelbundet jobbat med Pontus som rådgivare för att utveckla mina föredrag. Vi har jobbat med allt från allmänna saker som uppträdande redan när man kommer in i lokalen, till detaljer så som när man bör stå mer still för att få mer pondus i sitt budskap. Pontus har ett unikt öga för det som jag själv har svårt att se och vågar vara rak och ärlig i sin feedback, dock alltid med mig och i förlängningen även åhörarnas bästa i fokus. Sedan vi påbörjade vårt samarbete har jag vunnit två talarpriser, något som han haft en viktig del i. Den som siktar högt i sin talarkarriär eller bara vill komma vidare och bli roligare, tydligare eller bara mer avspänd på scen kommer att ha stor nytta av att anlita Pontus Ströbaek."
Olof Röhlander
Licensierad Mental Tränare - Årets Talare 2011 Författare till boken 'Det blir alltid som man tänkt sig'
"Det finns ett före och ett efter. I ett antal år hade jag levererat en föreläsning. Numera ÄR jag min föreläsning och skillnaden stavas Pontus. Innan vi inledde vårt samarbete var jag väldigt sällan nöjd efter ett uppdrag. För trots fina vitsord och nöjda kunder kändes det som att det alltid var något som saknades. Så är det inte längre och där någonstans ligger den unika förmåga som Pontus besitter. Metodiskt och lyhört har han hjälpt mig att plocka fram mina styrkor och tona ner, eller helt plocka bort, det som varit mindre bra. Fått mig att bli ett med mitt material och nå en helt ny nivå som de som lyssnar naturligtvis påverkas av också. Så om du, på riktigt, är intresserad av att påbörja resan mot att bli en riktigt vass talare är valet av resepartner givet. För Pontus ger dig inte en färdig framgångsformel. Han hjälper dig att skriva den själv."
Christian Wass
Föreläsare, härskare och härförare av den fria världen.