Om mig

Just här ska du läsa om olika saker som jag, Pontus, gjort och förverkligat. Oftast är det en längre text som har komprimerats och lösryckta påståenden som är helt tagna ur sitt sammanhang gör det hela lite mer förvirrande.

För allt handlar om att fånga det där ögonblicket så att åhöraren eller läsaren sugs in i det jag har att berätta. Det är en ständig kamp om uppmärksamhet. En ständig kamp om din tid. Jag provar att fånga dig.

Jag har tre decenniers erfarenhet inom kultur och media. Med ett skrämmande långt CV kan jag stoltsera med att jag var med och startade den legendariska klubben ”Tommy på duken” på 90-talet med bl.a. Fredrik Lindström och Felix Herngren. Jag blev Guldmasknominerad för huvudroll i Hetaste Laget och Hotelliggaren. Regissören Pontus har gjort Pensionärsjävlar och Sommartorpet med Ernst på TV och på scen har jag regisserat Buddy Holly och Alice i Underlandet. Och detta är bara ett litet lösryckt axplock från mitt CV. Allt för att visa på att det finns en ”normal sida”av det hela. Om du har läst hela vägen hit så kan du lika gärna fortsätta läsa…

Parallellt med sitt estraderande har jag det senaste decenniet hjälpt andra föreläsare med att stå på scen och framföra rätt manus. Jag har utvecklat en egen ideologi gällande presentationsteknik och har konkreta tips på hur du kan bli bättre på att trollbinda en publik från en scen, trollbinda en kund i en pitchsituation eller för den delen få en kollega att lyssna i fikarummet.

När jag föreläser försöker jag ge publiken verktyg för att de ska förstå sina känsloyttringar och ge vägledning rörande hur du, som publik, har möjligheten att välja dina känslor. Jag talar om skam och skuld och vad du kan göra för att den inte ska hindra dig i din vardag. Allt handlar om att jag försöker få publiken att förstå att de ska våga visa sina känslor och förstärka sitt attraktionsvärde i alla lägen. Med hjärtliga elakheter och handfasta tips delar jag med mig av mina teser om kommunikation, presentation och scenskräck.

Lagom provocerande, absurt tänkvärt och komplicerat roligt – JAG är inte bra på det JAG gör, JAG är den bästa.